fredag den 27. september 2013

Super fed musiklinje-weekend


I denne weekend havde vi her på Vesbirk besøg af en masse gamle elever. Nogen af dem var her for at dyrke gymnastik, og dem så vi ikke så meget til. Resten var her for at lave nogle workshops, for os som elsker musik.

Om lørdagen blev vi delt ind i tre hold, hvor vi skiftevis prøvede kræfter med noget kor, sangskrivning og indspilning af vores egne sange. Selv var jeg da lidt nervøs for det med at skrive sange, da det ikke er noget jeg kan finde ud af (endnu!), men jeg kom heldigvis i en gruppe, hvor der var nogen, som havde nogle idéer på forhånd.

Bum! I løbet af to timer havde vi skrevet en tekst og lavet musikken der passede til. Jeg synes selv, at sangen blev ret god, men jeg sidder mest med en følelse af, at det fedeste ikke var SELVE sangen – men det at vi selv kunne skabe noget. Helt fra bunden.Om aftenen var der en kæmpe koncert på scenen i Graceland, et af de mange øvelokaler her på skolen. Alle grupperne skulle op på scenen og spille deres helt eget nummer. Og der blev spillet alt fra sange om hestekød og kage, til nogle lidt mere stille og seriøse numre. Men fælles for dem alle var, at numrene var helt vildt gode! 

Stemningen var helt i top og publikum havde en fest, da det hele kulminerede til sidst. En blanding af gamle og nye elever - samt Søren, en af musiklærerne, gav den max gas på scenen, og der blev danset på livet løs blandt publikum.  Alt i alt var det en vildt god dag, og jeg ville ønske hver weekend kunne være sådan.

Martha Husum
Man kan forresten høre to af sangene, der blev lavet den dag, på SoundCloud: https://soundcloud.com/vmse-officiel



onsdag den 18. september 2013

At være 2. års elev


Hej alle dejlige læsere!

Jeg hedder Cecilie Trædholm, og dette år er mit andet år som elev på skolen. At starte på den samme skole uden de samme mennesker vagte en del spænding i mig.

Grunden til at jeg startede på efterskole, sidste år, var at jeg gerne ville opleve noget nyt. På den gamle skole klingede jeg ikke perfekt med de andre, men det var til at leve med, dog ønskede jeg at prøve det fællesskab alle snakker om. Jeg ville starte på en frisk. Mange af mine venner og nogle fra min familie har været på efterskole og rådede mig til at tage af sted.

Hvorfor valgte jeg så lige denne efterskole?
Vestbirk er en boglig skole, som har disciplin uden at det bliver for meget. På skolen lever vi under mottoet ”Frihed under ansvar” hvilket giver rigtig god mening. Ridelinjen er helt klart en af grundene til at det lige netop var Vestbirk som jeg valgte. Forholdene for hestene er gode, undervisningen er i top, fokus på hestene og godt sammenhold. Disse er primært de ting som jeg elsker allermest ved linjen på Vestbirk.

Alt det halløj med at være elev for  andet år er vældig spændende for mig. Jeg elsker hele formålet med at gå på efterskole. Man er på hele tiden og der er mennesker alle steder. De første par uger følte jeg mig ikke helt hjemme, da jeg ikke var med de samme mennesker som sidste år. Jeg tror at jeg træffede det rigtige valg ved at lægge sidste år bag mig og starte som på ny. Det vigtigste er nok, at man ikke tror det hele bliver det samme som det forgående år.
Efter en tid og en snak med min lærer, så ordnede tingene sig, og jeg er nu faldet helt på plads, og nu bemærker jeg knapt nok at jeg er andenårselev, til tider glemmer jeg det helt.

Alt i alt, så er efterskole det fedeste valgt i hele mit liv, det må du ikke snyde dig selv for!

Mange hilsner fra Cecilie Trædholm




Min bedste veninde fra 2012/2013 <3




  Linjedag på ridecenteret 2012/2013 :)




Sidste nat på Vestbirk 2012/2013 - fakkeloptog ved søerne :( 




Første dag på Vestbirk 2013/2014 - Et nyt kapitel <3 




søndag den 15. september 2013

Nyd hvert eneste sekund!


Når man er færdig på efterskole, bruger man noget tid på at tænke over hvad der er sket de sidste 10 måneder. Hvordan man de første dage, måske uger, måneder, tænkte: ”Hvad laver jeg egentlig her?”, ”er det virkelig det her, alle synes er så fedt?” Når man er kommet over den fase, begynder det at blive fedt. Man danner sig et indtryk af alle. Ofte, vil mange af indtrykkene ændre sig i løbet af noget tid, for man lærer folk at kende. Mere end bare som klassekammerater, for nogle af dem bor du tæt ved. Det betyder, at man børster tænder sammen hver eneste morgen og får fortalt godnathistorier sammen inde på et af værelserne. På den måde er det en helt anden slags ”kender”, end det man lige er vant til. Her er man meget mere sig selv, end man troede man kunne være.

Lige pludselig begynder tiden at gå stærkt. Inden man ved af det begynder lærerene på irriterende vis at fortælle hvor lang tid der er gået, og hvor lidt der er tilbage. Før man ved af det, ligger man sammen med sin rumse, og ved, at der er sidste gang, vi gør det her. For nu er tiden gået, og man skal til at sige farvel.

For mit vedkommende gik der lang tid før det virkelig gik op for mig, at jeg gik på efterskole ”sidste år”. Jeg tillod mig ikke at sætte mig ned at tænke over det, for jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af mig selv. Man sidder lige pludselig alene ved morgenbordet, og mangler sin anden familie; de seks personer, man har spist måltider med tre gange om dagen, det sidste år.

Man ved det er virkelig slut, når man savner sine morgenrutiner med de andre på gangen, matematiktimerne, natterend og fredags-rengøringen. Nogle gange kan jeg fortryde, at jeg tog det hele for givet. For det kommer ikke igen, og det var virkelig ”once in a lifetime”.

Derfor vil jeg give det allervigtigste råd videre til nuværende og komme efterskoleelever: Nyd hvert evigt eneste sekund! Hvis det en dag føles som om, det hele går i den forkerte retning, og man ikke ved hvad man skal gøre, så giv ikke op. Du er ikke alene!

Regitze Pinnerup, årgang 12/13 

Juleløb med Rubinen



Hygge ved bålet



Taktikmøde og kampråb inden konkurrence på Juleløb



6 hestepiger på den allersidste tur :-(



Allersidste natterend på Rubinen (shhhh) 



Lille P gemt bag dynen, den sidste dag 

tirsdag den 10. september 2013

Efterskolernes dag

Vi eeeeeeelsker gæster! Derfor glæder vi os også rigtig meget til at byde forhåbentlig mange familier velkommen til vores skønne efterskole søndag d. 29. september 


Vi har begået en lille film i den anledning - se med her:





Vi synes jo selv, at Vestbirk er helt unik på mange punkter. Vi har masser af plads, rigtig fine og velholdte bygninger, et super fedt musikhus med bl.a. professionelt lydstudie, et ridecenter indenfor kort afstand. Og så er der bare så hyggeligt....!

- Stinne Caspersen


Sidste nye skrig

Vi er kommet med på Tintup-bølgen!

Se med på http://www.tintup.com/vestbirk - det er super fedt. Husk at bruge # i dine egne indlæg på Instagram og Facebook, så bliver du en del af vores Tintup :o)

#vmse #efterskole #vestbirk #viermegamoderne

Vi er faktisk også på Instagram - find os som "Vestbirkefterskole"......


- Stinne Caspersen


mandag den 9. september 2013

Velkommen

Rigtig hjertelig velkommen til vores VMSE-blog. Her kan du møde øjebliksbilleder i ord fra vores skønne efterskole. Det er Vestbirkere, der blogger, om stort og småt.

Vi håber, du får fornemmelsen af at komme med indenfor i vores verden for en stund :o)

- Stinne Caspersen